Alma Noatuns Turka Løvemund - i daglig tale Turka - Danmarks første Rally lydigheds mester ?

Turka er vist alles yngling :-) mange der kommer her for at se på hvalpe skal liiige høre om hvilken race det er  - og om den er lige så let at have som familiehund som "de hvide"?  og vi kan godt forstå der spørges - for han ER dejlig. :-)

Turka er en Alaskan Malamute - en dejlig stor slæde hund som kræver lidt mere "forstående" træning end de hvide gør. Turka gør KUN noget for at få noget igen - det kan være ros, men det holder ikke i længden - Turka arbejder nemlig for MAD ! Med forståelse og GENSIDIG respekt kan jeg få Turka til alt. Han kan samle metalting op, værktøj, grangrene og alt det som jeg kan finde på. Han er super lydig - når han vil og er da også blevet

Rally obedince klub mester  2005 i DCH Støvring !

med 100 point ud af 100 mulige :-)

På billedet går han baglæns

Agility har vi også gået til, men her kommer "den kloge" slædehund op i ham - "hvorfor blive ved med at hoppe over de pinde - det er da for åndsvagt - fører det til noget?" synes han at tænke og det er vel primært det som er forskellen på "de hvide" og en malamut - han overvejer om der er for ham logisk - hvor de hvide aldrig spørger om "hvorfor" - de arbejder bare, simpelthen hen for at tilfredsstille ejeren. Derfor er der lidt mere arbejde i en malamut - de keder sig hurtig og kræver derfor en mere opfindsom ejer. Sjovt nok er han stille og rolig her i hjemmet, det tangere næste til det dovne :-) Trække slæder "nej-tak" - du har selv slæbt den her ud - du trækker - måske gider han ikke fordi jeg som lille lærte han ikke at trække - en voksen Malamut kan fra dødvægt igangsætte og trække op til 850 kg. de er super stærke, det skal man også lige have i mente hvis synes de er dejlige, de kræver en vis fysik.

En anden svaghed, som Turka heldigvis er foruden, de kan have tildens til at synes andre artsfæller at samme køn skal have BANK. De finder sig ikke i provokationer - et et par af racen har den uheldige egenskab at de  mener de er provokeret selv om de ikke er. Turka har fået masser og masser og socialisering så vi har ingen problemer i den retning - men del halve ligger også i linierne/avlen. Så Turka kan med både geder, katte, heste andre hunde og er helt vild med børn :-)

 

Vi er rigtig glade for ham og nyder hans dejlige personlighed, nyd de dejlige billeder af ham.

 

Turka marts 2006

April 2006