Bailey Cooper von der Nordhelle

Født 9.9.2014

HD AA
ED 0/0
OCD Fri
MDR ++
DM FRI
Højde 66 cm

Cooper har fået den opgave i mit opdræt at gå i Crunch spor - og det er ikke en let opgave.

En hanhund der både er  venlig, kan trænes og fungere som familie hund og samtidig er sund og opfylder racestandarten om hvordan en smuk hund skal se ud.
Ja det er ikke en let opgave. Cooper gør hvad han kan - og han gør det godt !
Cooper er en stor hanhund, som som 13 måneders er målt til 66 cm i skulder højde, han er røngtenfotograferet i albuer, skulder og hofter (trods dette ikke er et krav til avl), og yderligere han er testet for arvelig ryglidelse og arvelige overfølsomhed for medicin. Alle disse test er kun lavet fordi vi ved med en god hanhund skal der stilles store krav - afkommet bliver jo hurtigt til mange hvis han bliver brugt på et antal tæver. En hanhund avler jo flere afkom end eks. en tæve gør i hele dens levetid - derfor skal der stilles endnu størrer krav til hanhunde.

Når det så er sagt - Cooper er valgt som avlshund ved en kær opdrætter kollega Nicole i Tyskland. Jeg har i en årrække brugt Nicoles hanhunde Cumano og Kuperis, og under mine besøg har jeg hilst på både Coopers bedstemor, mormor og mor og alle Nicoles hunde har et fantastisk temperament. Da Coopers moder skulle have sidst sidste kuld måtte jeg på knæ for Nicole for at få en hanhund, og efter noget overvejelse (og en del overtagelse fra min side) fik jeg lov . Nicole ville nemlig ikke have flere hunde i avl efter Coopers mor, da hun mente der var gener nok i Tyskland efter hende - men jeg skal jo bruge Cooper i Norden, så det var derfor jeg fik lov :-) Tusinde tak Nicole :-)

Cooper er en fantastisk legesyg hund - og minder i temperament meget om sin far Kuperis - altid klar til pjat - og han tager ikke et nej for et nej :-) Han er klar til nye udfordringer hver dag og elsker at være sammen med os, lige meget hvad vi laver. Han er ufattelig sød overfor både børn og andre hunde, og han kan gå mellem vores høns uden at jagte dem ! Vores kat Robert gnuffer han dog lidt i  -meeen jeg tror Robert selv har en del af skylden, de driller hinanden som 2 drenge.

Indtil nu har mit fokus været på show træning og socialicering, og det må siges at have båret frugt. Cooper har været udvalgt som den bedste hvalp, bedste baby og bedste junior optil flere gange. Han står perfekt på hans ben og hans bygning er korrekt. Hans bevægelser er jordvindende og flydende og hans pigment på poter, øjne og læber er knald sorte. Han bærer han hale lidt højt, men det er oftes fordi han er FOR glad, den er heldigvis korrekt ansat hvilket man også kan se når han står stille.

Årets største Internationale udstilling med hunde fra Tyskland, Sverige, Norge og Danmark 2015:

Kritikken fra den tyske dommer Hans-Joachim Dux på Herning udstillingen lørdag d 31 oktober 2015;
Very nice type and expression, very good body propp, strong head, correct eears, dark eyes, correct scissorite, firm back, very good croop, correct angulations, very good movements. Bedste Junior han og 3 bedste han på dagen. CK, Recerve Cert.

Kritikken fra den svenske dommer Karl-Erik Johansson Søndag d 1 November 2015:
Udmærkt typ, vackert maskulint huved, mørke øjne, bra tænder og bit, udmærket hals og ryglinje, udmærket bryst korg, udmærket vinkler, rør sig mycket bra men med noget høj svans, bra pigment og farve.

En anden tysk dommer kom og fortalt mig at de synes jeg skulle begynde at udstille ham i Tyskland , det er jo altid dejligt at høre !

Og navnet Bailey Cooper  M2M ?
Ja mine hunde må jo gerne hede noget lækkert - deraf navnet Bailey - Cooper er efter min venindes bil, og det klingede godt.
M2M fik vi sneget ind i stamnavnet, da han jo var lidt en bestillingsvare og jeg gerne vil have mit eget stamnavn på ,
det daglige kalde navn er dog Cooper :-)

Cooper´s stamtavle :
(der er 0 % indavl)