Billeder af H kuldet

6  uger

Så er det tid for gakkede gangarter og slæbende fodtrin. Hvalpene er overalt - og helst imellem og foran ens fødder. Når jeg lukker en dør eller låge, skal jeg lige sikre mig ikke at smække den i hovedet på en hvalpe der er fulgt med efter mig. Hvis hvalpene IKKE skal med igennem skal det gå meget stærkt med at komme igennem uden dem.
Der har været besøg til hvalpene 3 gange i denne uge - Ditte på 11 år har også været og kæle.

Hvalpe er begyndt at få mad 4 gange om dagen og de får nu det, der svare til hvad de vil spise når de flytter hjem til jer. I dag har de fået nye større halsbånd og ormekur for anden gang. Deres lydbånd køre nu på fuld lydstyrke og vi er ved at vænne dem til havetraktoren.
Vores kat Line er begyndt at gøre entre for de små hunde, og de mener hun er en mystisk hund der kigger på dem med ophøjet dronningagtig mine. Hun gør dem ikke noget, men de tør heller ikke bide i hende - endnu ...

Uniwar er i denne uge begyndt at vise hvalpene at hun også leger, dejligt at se hun har det overskud - men læg mærke til hvor træt hun er på nogle af billederne. Ciwi derimod tager meget gerne over, og leger også med hvalpene. Crispy er mere unghunde opførsel med dem, hun lader dem kravle på sig og bide i hendes hale - de får de ikke lov til på de gamle tæver eller på Turka og Crunch.

Gode råd til  jer nye hvalpekøber af dette kuld:

Anbefalede hundebøger - Irene H. Jarnved : Helhjertet hundetræning og Fra Hvalp til hund.   Hunden i Hverdagen af samme forfatter er SUPER :-).

Råd før hvalpen flytter hjem:
Som nævnt for de fleste af jer ? så egner hyrdehunde sig IKKE til boldspil, pindekastning ELLER frisbee. Hyrdehunde som de hvide hører til sammen med schæfer og border collier og collier stresser meget nemt op med den form for leg. Stressen kan sidde i kroppen/hovedet på hunden 3-5 dage efter. Hvis I spiller bold/pind med hunden hver dag kommer stressen højere og højere op - I får en hund der KUN tænker på pind/bold og meget nemt "kommer til" at snuppe en bold ud af hånden + hånden på et barn.

Meningsfyldte lege. ( Hunden i hverdagen, Irene Jarnved -  kap 6).
Næsearbejde hvor hunden skal finde genstande - øvelsen gøres svære og svære - lær den af finde foder, bilnøgler, børn - at finde ting og komme retur med til jer. Godbid under kopper tallerkener, godbidder i flasker, andre tomme bøtter med små huller i som kan holde til hunden. Tænk på at en hund gerne må arbejde for sit foder - den har mellem 12. 24 timer til næste gang den skal have mad - og en hjerne der er lavet til at arbejde konstant fra naturens side!

Hvordan gør man en hvalp renlig ?:
En hvalp skal generelt tisse når den har sovet, spist, leget og lidt ind i mellem. Så bær den uden for - eller lok den (nogle gange skal det gå stærkt så skal den bæres), når den har tisset eller lavet stor, så tag den indenfor igen. En hvalp tisser normalt IKKE på deres gå tur - hvalpen er ikke "stor nok" til at markere territorium uden for det område den er sikker på og derfor er gåtur til for at hvalpen skal lære at blive social - ikke for at blive renlig. Den den fejl der oftest bliver begået er at ejeren for at gøre det hele så godt, går med hvalpen for at lære den at blive renlig, men hvalpen tisser først når den er kommet hjem og ind. SÅ gåture for at miljøtræne og ture i haven for at tisse.

Hvor skal hvalpen sove ?:
Vi anbefaler ved siden af et familiemedlem - det kan være hos teenageren eller hos far/mor. Hvalpen kan lære at sove i et bur ved siden af sengen, eller i en kurv (som den nok ikke bliver i). Den bedste måde at gøre hvalpen renlig er at lukke døren ind til værelset hvor I sover, og som det FØRSTE - tag hvalpen med ud på dens tisse sted. Den kan faktisk holde sig en hel nat. Hvis der sker uheld - så tag en avis og slå dig selv i hovedet og sig - "dum ejer - dum ejer" hvalpen ved nemlig ikke at den har gjort noget galt - tænk på om noget skal gøre anderledes :-)

Flere råd i næste uge... så kan I nok bedre kapere det end når hvalpen skal hentes :-)
 

 

Uniwar er ved at undervise i leg - alle bider i Crispy...

Brun dreng

Beige pige

Ciwi og Grøn dreng

Øv hvorfor er blomsterne hegnet inde ? - de har endnu ikke fundet det bed som er til hunde.

 

Lilla Pige, Uniwar og Ciwi

Lilla pige og Brun dreng. Læg mærke til høj haleføring, kroppen fremad lænet, ørene fremad og korte mundvige - signal: Jeg er farlig og stor.

Lyserød (Pink Girl)

"Playbow" hundens invitation til leg...