Billeder af H kuldet

7 uger

Det har været en fantastisk uge - vejret har været skønt og hvalpene er ude det meste af tide - ligesom vi er det ! 
Det har nu fundet det eneste blomsterbed vi har der ikke er indhegnet, men det kan nok holde til hvalpene den sidste uge til de flytter...


Beige :-) - det ses på ørene...

Hvalpepakken den gang består af:
Læderline på 2 m
Halsbånd
Lille madskål/rejse vandskål
Hvalpefoder til den første tid (mulighed for at købe en ekstra sæk med på 20 kg til fordelagtig pris).
Bidetov.

Mulighed for at blive medlem af Kvæg og hyrdehunde klubben i et år for 100,- kr se www.KHKG.dk
De har nogle rigtig gode hyggelige udstillinger og udgiver et godt blad.

Gode råd til  jer nye hvalpekøber af dette kuld:

Signal følsomhed:
Hyrdehunde er mere signalfølsomme end andre racer. At være signalfølsom er racens hurtighed til at læse vores kropssprog, og andre dyrs kropssprog. Det har været i tidernes morgen været brugt til at hunden hurtig skulle kunne læse hvad Hyrden ville med kvæget/fåret som skulle flyttes og hunden skulle derefter reagere på dette. Men det som er og har været racenes styrke er i vores moderne verden noget vi som ejer skal tænke over. De goder der følger med er at du nogle gange næste kun behøver at tænke på hvad du vil, hunden har læst dit kropssprog - du behøver ikke hæve stemmen overfor en hyrdehund (faktisk giver det bagslag hvis du gør) . Men så signalstærke hunde skal du tænke lidt over hvordan fremmede hilser på hunden - og hvordan du selv hilser på andre hyrdehunde - prøv så vidt mulig at vende din side til hunden, det tager kropstrykket fra hunden, og gå gerne ned i hug. Selvfølgelig vænner de sig til os mennesker, men med hvalpe ung hunde eller en hund du ikke kender , hjælper det hunden meget i at forstå os.

Børn og signal følsomme hunde:
Hvalpen skal møde børn og gerne mange, men lad ikke barnet løbe og lege ta´fat med hvalpen - oftest kommer barnet til at tro det er sjovt for begge, men hvalpen kan bliver forskrækket og det kan være svært at rette op på senere (Crispy er en af den slags hunde - hun er stadig utryg ved "små" mennesker ). I et hjem med mindre børn hvor de går sammen hele tiden, vænner barn og hund sig til hinanden - det er sværest hvor det kun er "besøgs" børn. Lad barnet gå rundt med hvalpen, find et lille reb som de kan holde i og trække lidt, eller vis barnet hvordan man får hvalpen til at sidde eller lægge sig med hjælp af en godbid foran hvalpens næse.

Vaccine.
Hvalpen er dækket af sin mors antistoffer frem til den er 12 uger. Hvalpen skal derfor vaccineres når den er 12 uger og igen når den er 16 uger for at få det fulde udbytte af vaccinen. Vores dyrlæge anbefaler 12 og 16 uger. Hvis din dyrlæge anbefaler at du vaccinere når den er 9 uger, bør du vaccinere igen når den er 13 uger og igen ved 17 uger. Da der er del hunde med Parovirus i omløb for tiden, tager jeg lige en snak med min dyrlæge om forholdsregler på dette område.

Foder.
Når du får din hvalp hjem skal den have foder 3 gange om dagen. Morgen, eftermiddag og når I går i seng. Den skal have ca 1/3 bæger - tre gange om dagen. Tag gerne lidt knaser fra til træning. Når den ikke gider spise op, tre gange om dagen, sætter I det ned til 2 gange om dagen. Mængden er stadig det samme. Husk at se på hvalpen om den bliver for tyk /tynd - den vokser jo og mængden skal justeres efter alderen. Dens kropsfacon skal være som Marilyn Monroe - have TALJE :-).
Hvalpene er IKKE vant til rester, og hvalpe i ung alder får meget let dårlig mave af foder skift, så hold jer til et foder og giv ikke for meget ved siden af - ud over lækre trænings guffer. Vi fodre med og anbefaler Eukanuba hvalpefoder enten Lam og Ris Puppy varianten eller Large breed Puppy (som de dog ikke er så vilde med når de er 10 måneder :-))

Anbefalede hundebøger - Irene H. Jarnved : Helhjertet hundetræning, fra Hvalp til hund og Hunden i hverdagen.


Grøn

Hvalpene er testet torsdag d 17.8. 2009.
De var fordelt meget ens - en del B, B/C,  C og to D. De er det mes ens kuld som vi har opdrættet - så pulsespillet er ikke så stort - men jeg er i tænke box til på mandag..
Her er lidt om testkategorier...

Hvalpetest  -  Kategorier.

Kategori     A.
Denne hund er meget selvsikker. Den er som alle hunde, afhængig af en flok, men den kan også selv. Denne hund er ikke egnet til førstegangs hundeejere, da den hurtig vil blive for dominerende. Denne hund er egnet til selvstændig arbejde. Som gravjagt under jorden, hvor hunden skal kunne arbejde på egen ”pote”,- eller som politihund, hvor den også selv skulle kunne tage initiativ til arbejdet. Derfor ses der tit indenfor Terrier eller gravhunde, A hunde. De er specifikt avlet til selvstændig arbejde.

 

Kategori     B.
Denne hund er også selvsikker, men har større samarbejdsvillighed end en A hund. Denne hund kan være fin til Sevicehund for handicappede, for den skal have en vis portion selvtillid. Den vil også være ideel til jagthund, da den både skal arbejde selvstændig og have en stor flokdrift. Den er ikke den bedste til førstegangs hundeejere, men kan bruges. Den skal opdrages med en fin konsekvent hånd, for ikke at blive for dominerende.

 

Kategori     C.
Denne hund er meget social og nem at opdrage, da den er meget flokafhængig. Den er ikke usikker, men har heller ikke så meget selvsikkerhed som en B hund. Den vil gerne have sin flok med i hvad der sker. Den er meget kælen og er den ideel ”hyggehund”. Denne hund er god for førstegangs hundeejere, for den er nem at opdrage. Den er også ideel som ”social hund” på f.eks et plejehjem eller børneinstitutioner. Denne hund kan i visse tilfælde også være den perfekte servicehund.

 

Kategori     D.
Denne hund er lidt usikker. Den er meget flokafhængig, for den er ikke så meget for at gøre ting på fremmed steder´alene. Den skal støttes i møde med nye ting og har brug for sin flok. Den vil hurtig blive tryg på fremmed område, hvis flokken (ejeren) støtter den. Den vil ikke være så hurtig til at besørge på fremmede steder, hvor der er markeret fra andre hunde. Men i den trygge rammer (som hjemmet) vil den være en almindelig sikker hund. Derfor skal den kommende ejer gøres opmærksom på, at den skal støttes i fremmede områder. Den kan fint bruges til førstegangs hundeejere, som ikke har de store ambitioner om prøver og konkurrencer ol. Træning i ”alene hjemme” skal foregå i meget små trin, for hunden skal vænnes langsomt til at undvære sin flok.

 

Hvor er mis ?

Den gik der ind !

Gik de ?

Billeder af hvalpene - sat op i alfabetisk række følge... min nabo var til stor hjælp :-)

Beige - pige

Blå Dreng

Blå Dreng


Brun dreng

Brun dreng

Grå pige

Grå pige

grøn dreng

Lyserød pige

Lyserød pige

Lilla pige

Lilla pige

Sort dreng

Sort  dreng.