Billeder af I kuldet

5-6 uge.

Så er de simpelthen over alt - nærmest i køkkenskabene og i køleskabet også - der skal lige passes på når der åbnes og lukkes et skab at der ikke lige sætter et på hoveder i klemme.

De får mad nu 4 gange om dagen fordelt fra kl 7 til 23 . Og sikke de kan spise !

Masser af tissepytter og hundprut -
De er dog ved at være rigtig gode til at gå ud og lave når døren bliver åbnet - hvilket den gør ret ofte, synes vi bor med en svingdør til tider.

Der har været masser og kæle i denne uge - vi har endag haft besøg fra Norge af Ingevild, så hun kunne se de små bisser.

Deres temperament er dejligt opsøgende på alle mennesker, de putter dem ikke eller noget når der kommer fremmede, men er bare med til at hilse - medmindre man altså lige sover- for så sover de. De har turbo på i ca 1½ time, så sover de et par timer og så leger de igen.

 

Gode råd til  jer nye hvalpekøber af dette kuld:

Anbefalede hundebøger - Irene H. Jarnved : Helhjertet hundetræning og Fra Hvalp til hund.   Hunden i Hverdagen af samme forfatter er SUPER :-).

Råd før hvalpen flytter hjem:
Som nævnt for de fleste af jer ? så egner hyrdehunde sig IKKE til boldspil, pindekastning ELLER frisbee. Hyrdehunde som de hvide hører til sammen med schæfer og border collier og collier stresser meget nemt op med den form for leg. Stressen kan sidde i kroppen/hovedet på hunden 3-5 dage efter. Hvis I spiller bold/pind med hunden hver dag kommer stressen højere og højere op - I får en hund der KUN tænker på pind/bold og meget nemt "kommer til" at snuppe en bold ud af hånden + hånden på et barn.

Meningsfyldte lege. ( Hunden i hverdagen, Irene Jarnved -  kap 6).
Næsearbejde hvor hunden skal finde genstande - øvelsen gøres svære og svære - lær den af finde foder, bilnøgler, børn - at finde ting og komme retur med til jer. Godbid under kopper tallerkener, godbidder i flasker, andre tomme bøtter med små huller i som kan holde til hunden. Tænk på at en hund gerne må arbejde for sit foder - den har mellem 12. 24 timer til næste gang den skal have mad - og en hjerne der er lavet til at arbejde konstant fra naturens side!

Hvordan gør man en hvalp renlig ?:
En hvalp skal generelt tisse når den har sovet, spist, leget og lidt ind i mellem. Så bær den uden for - eller lok den (nogle gange skal det gå stærkt så skal den bæres), når den har tisset eller lavet stor, så tag den indenfor igen. En hvalp tisser normalt IKKE på deres gå tur - hvalpen er ikke "stor nok" til at markere territorium uden for det område den er sikker på og derfor er gåtur til for at hvalpen skal lære at blive social - ikke for at blive renlig. Den den fejl der oftest bliver begået er at ejeren for at gøre det hele så godt, går med hvalpen for at lære den at blive renlig, men hvalpen tisser først når den er kommet hjem og ind. SÅ gåture for at miljøtræne og ture i haven for at tisse.

Hvor skal hvalpen sove ?:
Vi anbefaler ved siden af et familiemedlem - det kan være hos teenageren eller hos far/mor. Hvalpen kan lære at sove i et bur ved siden af sengen, eller i en kurv (som den nok ikke bliver i). Den bedste måde at gøre hvalpen renlig er at lukke døren ind til værelset hvor I sover, og som det FØRSTE - tag hvalpen med ud på dens tisse sted. Den kan faktisk holde sig en hel nat. Hvis der sker uheld - så tag en avis og slå dig selv i hovedet og sig - "dum ejer - dum ejer" hvalpen ved nemlig ikke at den har gjort noget galt - tænk på om noget skal gøre anderledes :-)

Flere råd i næste uge... så kan I nok bedre kapere det end når hvalpen skal hentes :-)
 

Beige Pige

Beige pige

Blå dreng

Dreng på afveje - lilla eller blå

Grå pige

Overgiver du dig ? Hallie og Baby

Hallie og lyse rød pige

Hallie, orange og blå

Lyse blå pige og beige pige

mors hale og Blå dreng

Orange profil

Orange

Panik i stuen - sort dreng på puden

fra venstre Sort dreng, beige pige blå dreng , lyse rød pige og hale :-)

Rød pige - lå lige og sov !

Sort og ?

mit !

ej - du er fej.

finder da bare noget andet.! En lille tæve og en dreng.

Medhjælper i køkkenet - De sover så kan jeg få pladsen i mellem dem ...