Billeder af U kuldet

6  -7 uge .

Så er hvalpene testet - og det var super resultat :-)

Lilla Tæve Ren C
Sort tæve C mod B
Rød Tæve  Ren C

Drengene:
lyseblå  - Ikke overraskende B :-)
Mørkeblå  Cmod E
Gylden Ren C
Brun - E mod C

 

Brun dreng ønsker sig en familie, hvor tingene er lidt forudsigelige
- gerne et moden ægtepar eller en familie hvor børne er rolige  - ca 12 år og op.
Hans test kan tilsendes på mail ved interesse.

De andre hvalpes test er sendt til "tænkning " ved deres nye familer -
det er jo en stor beslutning og I skal følge jeres hjerte - jeg guider gerne,
men den endelige beslutning er jeres :-)

Denne uge er brugt på besøg og mere bilkørsel.
de har været med i udebygninger og over og lege i kohuset - imens der blev støvsuget :-)

 

 

Gode råd til  jer nye hvalpekøber af dette kuld:

Signal følsomhed:
Hyrdehunde er mere signalfølsomme end andre racer. At være signalfølsom er racens hurtighed til at læse vores kropssprog, og andre dyrs kropssprog. Det har været i tidernes morgen været brugt til at hunden hurtig skulle kunne læse hvad Hyrden ville med kvæget/fåret som skulle flyttes og hunden skulle derefter reagere på dette. Men det som er og har været racenes styrke er i vores moderne verden noget vi som ejer skal tænke over. De goder der følger med er at du nogle gange næste kun behøver at tænke på hvad du vil, hunden har læst dit kropssprog - du behøver ikke hæve stemmen overfor en hyrdehund (faktisk giver det bagslag hvis du gør) . Men så signalstærke hunde skal du tænke lidt over hvordan fremmede hilser på hunden - og hvordan du selv hilser på andre hyrdehunde - prøv så vidt mulig at vende din side til hunden, det tager kropstrykket fra hunden, og gå gerne ned i hug. Selvfølgelig vænner de sig til os mennesker, men med hvalpe ung hunde eller en hund du ikke kender , hjælper det hunden meget i at forstå os.

Børn og signal følsomme hunde:
Hvalpen skal møde børn og gerne mange, men lad ikke barnet løbe og lege ta´fat med hvalpen - oftest kommer barnet til at tro det er sjovt for begge, men hvalpen kan bliver forskrækket og det kan være svært at rette op på senere (Crispy er en af den slags hunde - hun er stadig utryg ved "små" mennesker ). I et hjem med mindre børn hvor de går sammen hele tiden, vænner barn og hund sig til hinanden - det er sværest hvor det kun er "besøgs" børn. Lad barnet gå rundt med hvalpen, find et lille reb som de kan holde i og trække lidt, eller vis barnet hvordan man får hvalpen til at sidde eller lægge sig med hjælp af en godbid foran hvalpens næse.

Vaccine.
Hvalpen er dækket af sin mors antistoffer frem til den er 12 uger. Minnie blev vaccineret i April måned, derfor dækker hendes fuldt ud de små  til de er 12 uger .
Hvalpen skal derfor vaccineres når den er 12 uger og igen når den er 16 uger for at få det fulde udbytte af vaccinen. Vores dyrlæge anbefaler 12 og 16 uger. Hvis din dyrlæge anbefaler at du vaccinere når den er 9 uger, bør du vaccinere igen når den er 13 uger og igen ved 17 uger.

Foder.
Når du får din hvalp hjem skal den have foder 3 gange om dagen. Morgen, eftermiddag og når I går i seng. Den skal have ca 1/3 bæger - tre gange om dagen. Tag gerne lidt knaser fra til træning. Når den ikke gider spise op, tre gange om dagen, sætter I det ned til 2 gange om dagen. Mængden er stadig det samme. Husk at se på hvalpen om den bliver for tyk /tynd - den vokser jo og mængden skal justeres efter alderen. Dens kropsfacon skal være som Marilyn Monroe - have TALJE :-).
Hvalpene er IKKE vant til rester, og hvalpe i ung alder får meget let dårlig mave af foder skift, så hold jer til et foder og giv ikke for meget ved siden af - ud over lækre trænings guffer. Vi fodre med og anbefaler Eukanuba hvalpefoder enten Lam og Ris Puppy varianten eller Large breed Puppy (som de dog ikke er så vilde med når de er 10 måneder :-))

 

Jeg har fået Hokamix 30 hjem - 1 kg 200 kr.
Læse mere om dette fantastiske produkt :-)
http://greendog.dk/shop/hokamix-31c1.html
De skal have en lille ske om dagen - der anbefales 15 g
 - jeg giver 5 g pr voksen hund og det er nok :-)

Brun Dreng :

(Brun og Golden )

 

Golden nedenunder :

Golden og sort

 

Blå Dreng nedenunder

 

 

 

Lys Blå  og mørke blå drenge :

Lysblå Dreng :

Rød pige :

lige vågnet ;-) Gaaab

 

 

 

 

Sort pige:

(sort bagerst)

 

Lilla :