Made To Measures Lovely Lucia

Født d 12.12 2010

Vores "lille" Lucia er ledig for nyt hjem.

C hund i hvalpe test, og er god til som en familiehund hvor der er ældre børn.
Hun kan godt med mindre børn, men da hendes bytte drift ligger højt, anbefaler vi hende ikke til små børns familier.
Hun er idel for en som vil arbejde med hende,
da hendes naturlig nysgerrighed er stor og hun kaster sig ud i alt ting.
(Rednings hund eller agility vil være perfekt.)

Se hendes test nederst på siden.

Lucia er efter  Ciwi. hvis hvalpe er 100 % HD & AD frie,
at Lucia er i familie med de mest vindene udstillingslinjer i verden gør hende jo kun bedre.

 

Lucia er
DKK Stambog - FCI godkendt
Sundhedstjekket ved dyrlægen
Chipmærket
Dansk hunderegister registreret.
Opvokset med Eukanuba hundefoder
og der følger en rigtig god hvalpepakke med.

 

Læs mere om hendes forældre her :  L kuldet

 

 

 

Tæve ”Gul” Denne hvalp er blevet testet til at være en ”C-hund”. Stor flokdrift, kan hurtigt blive hjælpeafhængig. Stor samarbejdslyst, men alt skal foregå i roligt tempo, ellers stresser hun meget op. Vil gerne tage fat med tænderne, men har allerede meget gode bidehæmninger. Byttedrift moderat til høj. Naturlig nysgerrighed uden megen forsigtighed. Er meget, meget glad og kan meget, meget nemt stresse unødigt op. Kan godt lide at ”bide” sig fast ved hurtige bevægelser (håndfiksering). Hun bryder sig bestemt ikke om fastholdelse eller begrænsning af sin bevægelsesfrihed. Sender mange dæmpende signaler i disse situationer. Derfor: Pas på med uhensigtsmæssigt kropssprog og med fysisk begrænsning J

 

Hendes flokdrift er forholdsvis stor og hun ”kaster” sig ud i ting med stor, stor glæde. Hun har brug for meget lidt tid til at tilpasse sig nye omgivelser. Hun kan også sagtens selv. Hendes byttedrift er rimeligt høj og kan nemt vækkes ved hurtige bevægelser, dog kan et samarbejde nemt etableres. Tæt fysisk kontakt vil hun nemt kunne lære (forudsat det indlæres positivt og uden tvang), idet hun har en stor flokdrift. Da hendes byttedrift hurtigt kan tændes, vil hun kunne lide at overføre dette til at tage fat i hænder, sko og hvad der ellers kan puttes i munden. Man bør allerede fra start sige fra – på en ordentlig måde – ved f.eks. at kopiere hvalpenes egne lyde ved indlæring af bidehæmninger, holde hånden i absolut ro og rose/give guf, når hun slipper (dvs. aldrig trække hånden til sig, hvilket kun vil få hende til at tage hårdere fat), og altid have noget i lommen til at indgå byttehandel. Man skal aldrig skælde ud eller det der er værre! – dette opbygger ikke en relation, men kan forårsage tillidsbrister! Brug i stedet hendes potentiale til at lave en masse samle op, aflevere, hente/bringe og gerne som ”et levende hjælpemiddel i hjemmet” som f.eks. at hente hjemmeskoene, putte det snavsede vasketøj i vaskemaskinen, bære ting og sager fra A til B… Byttedriften kan dog blive uhensigtsmæssig stor, hvis man laver bold- og pindekast, træk- og kamplege og/eller hurtige bevægelser. Da vil hun hurtigt begynde at tage fat i hænder, tøj osv. Hun kører nemt op i stress og derfor bør der ske en fornuftig indlæring af forskellen på det at ”lege” og være sammen, dvs. man bør ikke kaste ting og heller ikke tumle vildt med hende, men kæle meget, meget roligt og lægge ting stille og roligt. Massiv, positiv og aktiv socialisering er vejen frem, ligesom at hun får lov til selv at finde på og tænke. Masser af ros/guf herfor, således at hun vil vedblive at hvile i sig selv.

 

En god ide er at sørge for stor variation i samvær og samarbejde. Traditionel lydighed dag ud og dag ind vil kede hende, og så finder hun selv på noget mere stimulerende. Kliktræning, hvor hun selv må regne ud, hvad hun skal (lige fra apportering, agility til ”cirkuskunstner”), vil være meget stimulerende og tilfredsstillende for hende. En masse hjernegymnastik (selvstændig problemløsning af problemer igangsat af ejer), næsearbejde i form af søgning af foder (dvs. ingen madskål), sporarbejde på en for hunden naturlig måde og muskelgymnastik i form af f.eks. balance på små træstammer, kuperet terræn osv. (med måde) vil alle være aktiviteter, der ruster hende bedre til mødet med vort samfund. Da hun er en rimelig selvsikker hund, kan ”magtkampe” meget let opstå, når hun ikke lige gør, hvad vi gerne vil, fordi hun har brug for tid til at se tingene an.. Man skal under ingen omstændigheder forsøge sig med fysisk magt, ryk i linen, tagen fat, råben, irritation eller aggressiv stemmeføring. Dette vil kun give problemer. Hun er en hund, der har brug for selvstændigt at kunne håndtere tingene. Får hun ikke lov til det, kan hun blive mere usikker og se på en sådan ejer, som et uegnet individ til relationsopbyggelse og så må hun i sagens natur selv tage over. Hun reagerede ikke frygtsomt på lyde, men fortsæt alligevel med lydtræning ved hjælp af en lyd-CD.

 

Det bedste råd til en familie er: Et sted, hvor man har den fornødne tid til at lade hende opleve verden og suge indtryk i et tempo, der passer hende og bruge en masse tid på at tage hende med rundt i dagligdagen. Sørge for at hun ikke hele tiden får kontakt, når hun vil det og især have fokus på straks at lære hende, at det at være alene er ok. Det er vigtigt at omgivelserne sørger for ikke at lave vilde lege, da hun har let til at køre højt op i stress. Det anbefales ikke, at hun kommer til en børnefamilie med små børn, selv om hun ville kunne lære acceptere børn, hvis man har den fornødne tid til også at lære børnene, hvordan man omgås en hund. Det vil bl.a. sige ingen overskruede bold- og pindekast samt kamplege, men i stedet at børn gemmer sig selv eller mad, f.eks. under nogle skåle osv. Er det små børn, bør man have tid til at lade alt andet ligge og koncentrere sig om at hund og børn er sammen. Har man brug for at vende ryggen til, er det altid en god ide at lave et rum eller afskærmning, hvor hunden kan få fred. Dette sted skal være indlært med tryghed og skal vedligeholdes regelmæssigt, hvilket vil sige at man også er i rummet på andre tidspunkter og flere gange om ugen. Vi kalder det for ”Time-Out”. Det må aldrig blive en straf!