Made To Measures Luxus Lope

Født d 12.12 2010

Vores "lille" Luxus er ledig for nyt hjem.

C hund i hvalpe test, og han lå godt som en hund der kan bruges som
rigtig god familie hund, både i børnefamilier,
men også som en rigtig god hund til en familie der gerne vil arbejde med ham.

Se hans test nederst på siden.

Luxus er efter  Ciwi. hvis hvalpe er 100 % HD & AD frie,
at Luxus er i familie med de mest vindene udstillingslinjer i verden gør ham jo kun bedre.

 

Luxus er
DKK Stambog - FCI godkendt
Sundhedstjekket ved dyrlægen
Chipmærket
Dansk hunderegister registreret.
Opvokset med Eukanuba hundefoder
og der følger en rigtig god hvalpepakke med.

 

Læs mere om hams forældre her :  L kuldet

I er velkommen til at kontakte os for at høre mere om Luxus,
og komme og besøge hans mor.

 

 

 

Luxus Lopes hvalpetest :

Han ”Grøn” Denne hvalp er blevet testet til at være en ”C-hund”. Stor flokorientering. Fin samarbejdslyst. Byttedrift moderat. Naturlig nysgerrighed og kun lidt forsigtighed. Han er tillidsfuld både over for fremmede mennesker og nye ting/omgivelser. Han keder sig hurtigt, og der skal helst ske noget nyt hele tiden J

 

 

 

Hans flokdrift er meget stor, og han foretrækker næsten altid et samarbejde med mennesker i alle aktiviteter. Han har brug for lidt tid til at tilpasse sig nye omgivelser, som han undersøger med lidt naturlig forsigtighed. Hans byttedrift er moderat til høj, og han ”går hårdt” til ”byttet” Et samarbejde kan dog etableres. Tæt fysisk kontakt nyder han i fulde drag, og han har ikke noget mod fastholdelse. Han slapper bare af! Da hans byttedrift kan tændes, vil han hurtigt kunne lide at overføre dette til at tage fat i hænder, sko, og hvad der ellers kan puttes i munden. Man bør allerede fra start sige fra – på en ordentlig måde – ved f.eks. at kopiere hvalpenes egne lyde ved indlæring af bidehæmninger, holde hånden i absolut ro og rose/give guf, når han slipper (dvs. aldrig trække hånden til sig, hvilket kun vil få ham til at tage hårdere fat), og altid have noget i lommen til at indgå byttehandel. Man skal aldrig skælde ud eller det der er værre! – dette opbygger ikke en relation, men kan give tillidsbrister! Brug i stedet hans potentiale til at lave en masse samle op, aflevere, hente/bringe og gerne som ”et levende hjælpemiddel i hjemmet” som f.eks. at hente hjemmeskoene, putte det snavsede vasketøj i vaskemaskinen, bære ting og sager fra A til B… Byttedriften kan nemt komme til at køre i for højt gear, hvis man laver bold- og pindekast, træk- og kamplege og/eller hurtige bevægelser. Da vil han hurtigt begynde at tage fat i hænder, tøj osv. Han er ikke let stresset, men han keder sig hurtigt. Derfor skal man aldrig lave mange gentagelser af samme øvelse med ham! Så mister han koncentrationen! Massiv, positiv og aktiv socialisering er vejen frem, ligesom at han får lov til selv at finde på og tænke. Masser af ros/guf herfor, således at han vil vedblive at hvile i sig selv.

 

 

 

En god ide er stor, stor variation i samvær og samarbejde. Traditionel lydighed dag ud og dag ind vil kede ham, og så finder han selv på noget mere stimulerende. Kliktræning, hvor han selv må regne ud, hvad han skal (lige fra apportering, agility til ”cirkuskunstner”), vil være meget stimulerende og tilfredsstillende for ham. En masse hjernegymnastik (selvstændig problemløsning, igangsat af ejer), næsearbejde i form af søgning af foder (dvs. ingen madskål), sporarbejde på en for hunden naturlig måde og muskelgymnastik i form af f.eks. balance på små træstammer, kuperet terræn osv. (med måde) vil alle være aktiviteter, der for ham vil betyde en øget selvsikkerhed, der ruster ham bedre til mødet med vort samfund. Da han er en rimelig selvsikker hund, kan ”magtkampe” meget let opstå, når han ikke lige gør hvad man gerne vil, fordi han har brug for tid til at se tingene an.. Man skal under ingen omstændigheder forsøge sig med fysisk magt, ryk i linen, tagen fat, råben, irritation eller aggressiv stemmeføring. Dette vil kun give problemer. Han er en hund, der har brug for selvstændigt at kunne håndtere tingene. Hvis han ikke får lov til dette, vil han blive mere usikker og anse en sådan ejer for et uegnet individ til relationsopbyggelse, og så må han i sagens natur selv tage over. Han reagerede ikke negativt på lyde. Han nærmede sig i stedet lyden, men dog med lidt forsigtighed. Derfor vil det alligevel være tilrådeligt at fortsætte lydtræning med lyd-CD.

Det bedste råd til en familie er: Et sted, hvor man har den fornødne tid til at lade ham opleve verden og suge indtryk i et tempo, der passer ham og bruge megen tid på at tage ham med rundt i dagligdagen. Sørge for at han ikke hele tiden får kontakt, når han vil det og især have fokus på straks at lære ham, at det at være alene er ok. Det er vigtigt, at omgivelserne sørger for ikke at lave vilde lege, som det er med alle hvalpe. Han ville fint kunne acceptere børn, hvis man har den fornødne tid til også at lære børnene, hvordan man omgås en hund, hvilket især vil sige ingen overskruede bold- og pindekast samt kamplege, men i stedet at børn gemmer sig selv eller mad, f.eks. under nogle skåle osv. Er det små børn, bør man have tid til at lade alt andet ligge og koncentrere sig om, at hund og børn er sammen. Har man brug for at vende ryggen til, er det altid en god ide at lave et rum eller afskærmning, hvor hunden kan få fred. Dette sted er indlært med tryghed og skal vedligeholdes regelmæssigt, hvilket vil sige at man også er i rummet på andre tidspunkter og flere gange om ugen. Vi kalder det for ”Time-Out”. Det må aldrig blive en straf!